Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Окръжния съд във Велико Търново продължава делото срещу стрелеца от Лясковец

При закрити врата в Окръжния съд във Велико Търново днес продължава делото срещу стрелеца от Лясковец Петко Петков. Той е подсъдим за умишлено убийство на командоса Емил Шарков и в опит за убийство на петима негови колеги при проведената през март миналата година специализирана полицейска операция за арест и изземане на незаконното му оръжие.

54-годишният Петков не се признава за виновен и твърди, че е стрелял, за да се зашити от нападатели: Напълно съм невинен и ще го докажа.

Заседанията са насрочени от 7-и  до 22-ри май и за тях са призовани 100 свидетели и вещи лица. Сред свидетелите са бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров и командирът на Специализирания отряд за борба с тероризма Георги Гайков. Родителите, съпругата и детето на убития Емил Шарков са частни обвинители в процеса и са предявили на Петков искове за 380 хиляди лева обезщетения. Ето какво очаква от делото Емил Шарков-старши, баща на загиналия командос: Истината да се намери, независимо каква е тя.

Частни обвинители в процеса са и пострадалите при акцията спецполицаи, но само един от тях е подал иск за 50 хиляди лева обезщетение.

Делото се гледа при закрити врата, защото в 19-те тома материали се съдържа класифицирана информация, а самоличността на баретите е държавна тайна, докато работят в Специализирания отряд на МВР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44