Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаният в Иран кораб с български капитан е напуснал иранските териториални води

| обновено на 07.05.15 в 15:00
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Корабът "Мерск тигрис" с български капитан вече е напуснал иранските териториални води, съобщи външното  министерство в Техеран. Информацията е потвърдена от компанията-оператор на плавателния съд. Екипажът на капитан Георги Петров е в добро състояние, се казва още в съобщението.

По-рано от българското външно министерство обявиха, че очакват потвърждение за отплаването.

Корабът  беше задържан в Ормузкия пролив на 28-и април заради съдебен иск на иранска фирма към датския собственик на контейнеровоза.

Вчера говорителката на иранското външно министерство Марзие Афхам обяви, че 24-мата членове на екипажа са "на свобода". От компанията "Рикмерс шип мениджмънт", която стопанисва контейнеровоза, разясниха, че са в контакт с екипажа, който не е напускал плавателния съд.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44