Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

29 договора за саниране са подписани в Сливенска област

Снимка: БГНЕС

До момента в Сливенска област са подписани 29 договора за саниране на сгради. Засилен е интересът към програмата в региона.

Съгласно определената процедура, достъпът до участие на сдруженията на собствениците на многофамилни жилищни сгради в програмата става след одобрение на общината, областния управител и Българската банка за развитие, което предшества сключването на договорите. В Сливенска област до края на април през тази процедура са преминали 29 сдружения - 18 в община Сливен, 10 в Нова Загора и едно в Твърдица. Заявленията за интерес и финансова помощ от сдружение на собствениците са общо 40. 34 от тях вече са одобрени и са подписали договори с общините. Всеки вторник в община Сливен представители на администрацията предоставят на заинтересованите собственици информация за условията за кандидатстване по програмата към санирането. Най-вече в Сливен, но също и в региона се проявява засилен интерес.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44