Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първанов призова партиите от мнозинството да подкрепят пенсионната реформа

| обновено на 07.05.15 в 20:55
Снимка: БГНЕС

Лидерът на АБВ Георги Първанов призова всички партии от мнозинството да подкрепят предлаганата от вицепремиера Ивайло Калфин пенсионна реформа. Първанов определи като неприемлива съпротивата срещу тази реформа вътре в управляващата коалиция: 

Всички опити и всички сигнали за блокирането или за саботирането на пенсионната реформа вътре в самата коалиция за нас са категорично неприемливи и това може сериозно да напрегне нашите отношения.

Първанов заяви това два дни след като вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова подкрепи недоволството на служителите в МВР заради плановете за повишаване на пенсионната възраст там. 

Лидерът на АБВ възрази категорично срещу намеренията да предоставим на наш съюзник охраната на въздушното ни пространство. В случай на такава процедура, АБВ ще инициира питане до Конституционния съд, предупреди още Първанов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44