Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДАБ предлага да отпадне изискването сънародниците ни зад граница да доказват българския си произход

Парламентарната комисията по външна политика и отбрана обмисля законови промени за статута на постоянно пребиваващи в България наши сънародници от Украйна. Според председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Борис Вангелов остават нерешени проблемите, свързани с гарантиране на финасовата издръжка, осигуряването на жилище и издаването на постоянна виза за краткосрочно пребиваващите. От Агенцията предлагат да отпадне изискването сънародниците зад граница да доказват българския си произход пред властите у нас.

Това ще облекчи положението на хиляди хора. Тези две функции, които са в правомощията на агенцията, тези две задачи, съм ги предприел и очаквам да имат положителен резултат, обясни Вангелов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44