Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национален събор на овцевъдите започва над Лясковец

Снимка: fermer.bg

Край Петропавловския манастир над град Лясковец днес започва Четвъртият национален събор на овцевъдите в България.

На 100 декара манастирски поляни до неделя ще бъдат представени породисти животни, занаяти, свързани с овцевъдството, селскостопанска техника и препарати, местни и млечни продукти. Фермери ще се надпреварват в майсторско доене и стригане на овце и обезкостяване на агнета. Ще има конкурси за най-добро сирене и кашкавал и за месене на гергьовденски обреден хляб. Ще се пекат родопски чевермета. Посетителите ще могат да си купят продукти от овче и козе мляко и месо. Мобилни музейни изложби ще покажат историята на овцевъдството у нас.

На две сцени ще се проведе национален фолклорен конкурс "Заблеяло ми агънце" с участието на повече от 2 000 изпълнители. Тридневният събор е организиран със съдействието на Министерството на земеделието и храните и на откриването се очаква министър Десислава Танева. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44