Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК в Сливен започна тазгодишната си кампания за набиране на средства за абитуриентите сираци

С благотворително тържество по случай Международния ден на Червения кръст БЧК-Сливен започна тазгодишната кампания за набиране на средства за абитуриентите сираци.

През последните 10 години по повод Международния ден на Червения кръст – 8-и май, БЧК-Сливен организира благотворителна проява за подпомагане на абитуриентите без родители. Общинските червенокръстки организации в Сливенска област се включват в кампанията с концерти, театрални постановки и благотворителни касички. 521 младежи са подпомогнати общо с 43 хил. лева. На благотворителен концерт във Военния клуб в Сливен много доброволци на БЧК дадоха и тази година своята лепта за абитуриентите сираци.

Кампанията получи подкрепа и от средношколския театър "Класика" с ръководител Соня Келеведжиева, който игра благотворително спектакъла "Самодивска любов". В Нова Загора ще бъде поставена постановката "Вестникар ли?", с която ще приключи кампанията. Във випуск 2015-а година има 34 абитуриенти без родители, за които до момента е събрана сумата от 4 260 лева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44