Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За трета поредна година силистренци се включиха в инициатива "движение за здраве"

Снимка: Георги Корнейков, БНР

За трета година Районната здравна инспекция в Силистра организира поход под мотото "Да превземем крепостта”. Инициативата е посветена на Световния ден за движение за здраве, който се отбелязва на 10-и май.

Инициативата цели да провокира хората с така наречените "седящи професии" по-често да ходят пеша за здраве, каза Анжела Генова от здравната инспекция: Смисълът от ходенето е малко енергия да се изразходва. На пътеката на здравето има уреди, който иска може да ги ползва.

Повече от 30 служители в различни ведомства и администрации приеха предизвикателството да изкачат 136-те стъпала до крепостта "Меджиди табия" край Силистра и да изминат целия 10-километров маршрут на похода: Като превенция за високо кръвно, хронични болести. Обездвижването усилва пристрастяването към тютюнопушенето, алкохол. Чрез движение овладяваме агресията, казаха включилите се в похода хора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44