Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Монтана смятат, че еврофондовете трябва да се използват за инфраструктура

Снимка: Радио ВИДИН
Петдесет и осем процента от анкетираните жители на област Монтана смятат, че средствата от европейските фондове трябва да се използват за инфраструктура. Според една трета, приоритетни сектори са туризъм, култура, спорт и социалните услуги. Резултатите са от националната кампания „Да създадем заедно България 2020“, проведена от Областния информационен център, който популяризира кохезионната политика на Европейския съюз.

Инициативата е протекла на два етапа - анкетно допитване и представяне на възможни бъдещи проекти, които биха могли да осъществят исканията на гражданите, обясни ръководителят на Областния информационен център Александрина Здравкова:

Ние събрахме двеста анкетни карти, в които можем да кажем че имаме около 270 конкретни и по-общи предложения, които основно засягат създаването на работни места, подобряване на градската среда, пътища, улици, ВиК-инфраструктура, много мерки, които касаят образователната инфраструктура и по-добри учебни кабинети. Както и доста проекти се искат в областта на туризма и културните събития. Всичко това са мнения на граждани и една голяма част от тях, действително могат да се реализират с проекти по бъдещите седем оперативни програми за периода до 2020 г.

Голяма част от получените по време на кампанията предложения, са обобщени и придружени от становища за това кои от тях могат да се превърнат в проекти и по кои трябва повече да се работи, за да получат положителна оценка и финансиране.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44