Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК отличи програма „Хоризонт“ за изключително активно партньорство и подкрепа

В Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец БЧК отличи програма „Хоризонт“ на Българското национално радио за изключително активно партньорство и подкрепа. Наградата получи лично генералният директор на медията Радослав Янкулов. В деня, който мина под надслов „Нашите принципи в действие“, почетни плакети и дипломи за заслуги към хуманните каузи на организацията получиха доброволци, дарители и организации.

Вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина Георгиева беше отличена за най-голям индивидуален дарител за 2014 г. Личното й дарение е от 25 хиляди лева в подкрепа на пострадалите от наводненията в страната и за партньорството при хуманитарното подпомагане на бежанците и търсещите убежище. Тя заяви:

Българският червен кръст ме кара да съм горда с нас българите, защото винаги са при хората, когато имат нужда от тях.

Вицепрезидентът Маргарита Попова беше отличена за общ принос и подкрепа на хуманитарните каузи на Червения кръст.

Може би човек осмисля какво е животът, какво е човешкото достойнство и какво е красивото в нашия живот, ако по-често има среща с такива хора като вас, каза Попова.

"Догодина, по същото време отново ще бъдем тук", каза генералният директор на Националното радио Радослав Янкулов, при получаването на наградата за "Хоризонт" и добави:

Ако не за да получим поредния комплимент или награда от Българския червен кръст, то поне за пореден път да си говорим и да отчетем как сме работили през цялата година, как сме били рамо до рамо и как сме успели да преодолеем всяка една трудност, която се е изправила пред нас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44