Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Подкрепям реформата на Калфин и в частта за по-късното пенсиониране на полицаите и военните

Трябва да се реформира сега, или в следващите години никой няма да получава пенсия

Министър-председателят Бойко Борисов заяви в Пазарджик, че подкрепя пенсионната реформа на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, в това число и в частта за по-късното пенсиониране на полицаите и военните. За "Хоризонт" Борисов обяви, че в неделя ще се проведе среща по въпроса с няколко министри:

С Калфин, с Румяна Бъчварова, с Владислав Горанов и съответно със синдикатите - да чуя и тяхното мнение, така че във всички случаи ще подкрепим реформата на Калфин. Или трябва да реформираме сега, или в следващите години никой няма да получава пенсия, категоричен беше премиерът.

На въпроса - очертава ли се ново кафе с Лютви Местан след изказването му, че ДПС ще води разумен диалог с десните партии в предстоящите местни избори, Борисов коментира: Крайно време е и политиците, и партиите да могат да признават и положителното, и съответно да отчитат слабостите на своите опоненти. Какъв кандидат-кмет да вдигнеш срещу Йорданка Фандъкова в София, или срещу Митко Николов в Бургас, или срещу Живко Тодоров в Стара Загора? В Пазарджик ГЕРБ ще има свой кандидат за кмет, тъй като, поне от това, което видях, съм разочарован. Ако има по-добър кандидат от нашия, готов съм с всички политически лидери да сядам и да разговарям.

Премиерът Бойко Борисов, заедно с министър Лиляна Павлова и инженер Лазар Лазаров откриха новопостроения мост над река Луда Яна, който се срути преди година от високите води на реката, така че от събота пътят Пазарджик-Пловдив вече е открит за движение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44