Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Деня на Европа над 100 деца от Силистра твориха и отправиха послания към своите връстници

Снимка: БГНЕС

Над 100 деца от Силистра пяха, танцуваха и твориха на празника, посветен на Деня на Европа. За място на проявата беше избран обновеният Дунавски парк на града, ремонтиран и преобразен със средства от еврофондовете.

Празникът започна с послание към децата на Европа от силистренските им връстници:

Искаме, всички хора да живеят в мир, всички деца да ходят на училище, да се учат и образоват. Искаме всички да имат шанса да развият своя талант и да правят света по хубав със своя талант.

Малките участници в празника имат ясна визия за европейската си принадлежност, но виждат и проблеми:

Като цяло мисленето ни не се променя, колкото и да сме в Европа. Трябва да си променим мисленето, щом искаме да сме в Европа. Да вземем една околна среда - при нас колко е мръсно, всичко се руши, докато на Запад всичко е чисто, пази се. При нас никой не спазва законите и няма от кой да вземеш пример.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44