Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Приети са две искания на синдикатите от сектор "Сигурност"

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Две искания на синдикатите в сектор "Сигурност" са приети днес, но конкретните решения ще станат ясни на Министерския съвет в сряда, заяви премиерът Бойко Борисов
Това, което се е случило, ще го кажеме в сряда, 12 часа, имаме среща на Тристранката. Г-н Калфин, Румяна Бъчварова казаха своите идеи. Считам, че е една много добра реформа, от името на синдикатите не могат да говорят, две важни неща те искат, с които мисля, че можем да се съобразиме. Останалото е много добро.
Борисов даде положителна оценка на работата на кабинета и определи като най-голяма реформа, случила се в България, тази в инфраструктурата и строителството.Той не се съгласи с казаното от президента Плевнелиев,че реформите не вървят с необходимото темпо.
Пенсионната реформа, това, което предлагаме, е до 2048-а година да имаме пенсионна реформа. Затова внимателно със синдикати, с работодатели, министри пипаме всеки един детайл, за да може като я предложим, българите да знаят, че ще имат гарантирани пенсии в следващите години. Здравната реформа, министър Москов прави нещо, което 25 години не е направено. В образованието също, а най-голямата реформа, случила се в България, това е инфраструктурата и строителството, която мога да си я кажа спокойно, че си я движа аз.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44