Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристалина Георгиева: Все още няма одобрен български проект по Плана "Юнкер"

Снимка: БГНЕС
Все още няма одобрен български проект за финансиране по т.нар. "План "Юнкер". Това обяви в Добрич заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева. Тя каза, че предложеният от Европейската комисия инвестиционен план е на етап окончателна доработка, за да може да влезе в сила от 1-ви юли.

Вече имаме работна група на Европейската инвестиционна банка и комисията, която преглежда проекти, предложени от страните-членки. Само четири проекта са условно одобрени, за да може в момента, в който влезе в действие Планът "Юнкер", те да заработят, между тях все още няма български проект. С Плана 
"Юнкер" очакваме 315 милиарда евро в следващите три години да се влеят в икономиката. Пари, които идват предимно от частния сектор. Разговарях с българското правителство, с премиера, с министъра на финансите. В момента работят по това, дали Българската банка за развитие да се включи в Плана "Юнкер". Според мен е добре да го направи, заяви Кристалина Георгиева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44