Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Митов: Липсата на диалог води до нестабилност

Даниел Митов
Снимка: БГНЕС

Политическата стабилност на Република Македония и запазването на териториалната ѝ цялост са особено важни за България, заяви министърът на външните работи Даниел Митов в телефонен разговор с македонския си колега.

Министър Митов по време на разговора със своя македонски колега Никола Попоски е отбелязал, че липсата на диалог с опозицията създава политически вакуум, който води до нестабилност, от която се възползват елементи и групи, които целят дестабилизация на Република Македония. Първият ни дипломат е подчертал, че в условията на вътрешнополитическа криза са необходими отговорни действия от страна на правителството в Скопие, за да бъде върнато доверието на гражданите в работата на институциите.

Българският външен министър е подчертал спешната необходимост от възстановяване на върховенството на закона, за което носи отговорност преди всичко правителството на югозападната ни съседка. То трябва да гарантира прозрачното разследване на случилото се в съответствие с европейските стандарти. 

Даниел Митов категорично подчерта още и ключовото значение на запазването на гражданския и етническия мир в Република Македония. Той увери Никола Попоски, че България е готова да даде своя принос за това както по двустранна линия, така и в рамките на усилията на Европейския съюз.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44