Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха две нарколаборатории в Сливен

През последните две седмици в Сливен и района са разкрити две нарколаборатории. Иззети са метамфетамини и канабис. Задържани са четирима мъже и една жена. Приключени с мнение за съд са 12 досъдебни производства.

В наето от 18-годишно момиче жилище в сливенския квартал "Република" е разкрита мобилна лаборатория за производство на синтетичен наркотик. Полицията е иззела предмети и прекурсори за производството, метамфетамини и канабис в саксии.

В село Тополчане е разкрита друга напълно оборудвана нарколаборатория. В момента на производство на синтетичен наркотик е задържан криминалнопроявен 45-годишен мъж.

1500 стръка канабис са открити в овощна градина на криминално проявен 56-годишен жител на село Коньово, който е предал на полицията 20 килограма тютюн и цигари без бандерол.

300 грама сух канабис и 56 растения са иззети от дома на 45-годишен сливналия. В центъра на Сливен е арестуван  и 20-годишен мъж с наркотици в автомобила.

Продължава разследването на престъпната дейност на петимата задържани. Продължават и спецакциите на полицията по установяването на производители и разпространители на наркотици. Извършени са над 100 проверки за продажба на наркотици в районите на училищата в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44