Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първо заседание на новото британско правителство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Дейвид Камерън заяви на първото заседание на новия кабинет, че основната задача пред правителството е подобряване на живота на британците с акцент върху трудовото законодателството и грижите за децата.

В ръка с предизборната си програма, Камерън заяви пред своите министри, че фактът, че консерваторите имат пълен мандат без коалиционен партньор, ще позволи реализирането на предизборните обещания и ще гарантира по-добра отчетност на кабинета.

От съществено значение е при всяко решение, което вземем, всяка политика, която следваме, и всяка програма, която въвеждаме, да даваме възможност на всеки в нашата страна да живее удовлетворяващ живот и да реализира своя потенциал.

Камерън отново подчерта решимостта на кабинета да предоговори отношенията с ЕС преди обещания референдум до 2017-а година за членството на Великобритания в Блока. Като част от преговорите Лондон ще настоява за реформиране на ЕС с цел създаване на работни места и повишаване на жизнения стандарт на европейските граждани.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44