Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Посещението на държавния секретар на Съединените щати Джон Кери в Русия създаде в НАТО нагласа за диалог с Москва, пише Комерсант в коментар за вчерашната среща НАТО - Украйна на ниво външни министри. Пред съюзниците Кери прикани Русия и самопровъзгласените републики в Източна Украйна заедно да започнат диалог с Киев. Така Съединените щати за пръв път допуснаха възможността представители на Донецката и Луганската народна република да участват в преговорите за примирие в Украйна, отбелязва изданието.

Македонският Дневник акцентира върху предстояща днес среща между лидерите на четирите най-големи партии в западната ни съседка. На нея би трябвало да присъства и премиерът Никола Груевски. Сядането на масата, според неофициални източници, е инициирано от представители на международната общност. Това според тях е било единственото компромисно решение, за да започне диалог за решаването на политическата криза в Македония.

В Гърция обмислят да въведат такса "хотелска нощувка" в размер до 5 евро, съобщава вестник Та неа. Като част от данъчни промени се предвижда и задължително използване на банкови карти при плащания над 70 евро по гръцките острови, както и въвеждане на лотария с номерата от касовите бележки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44