Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината в Кюстендил огласява как са били приватизирани 47 кюстендилски предприятия и фирми за периода 1995-2008 година

Снимка: БГНЕС

Пълна информация как са били приватизирани 47 кюстендилски предприятия и фирми за периода 1995-2008 година ще огласи общината в Кюстендил, съобщи кметът Петър Паунов. Той поясни, че това се прави поради спекулациите с бъдещи приватизации на общински обекти, особено за продажбата на Чифте баня, която е архитектурен паметник на културата.

Чифте баня в КюстендилВсяка седмица ще се предоставя реализацията по една приватизационна сделка отпреди 20 години, така кюстендилци ще могат да преценят дали тези дружества са били приватизирани, или са раздадени и разграбени. 

Междувременно за днес е насрочен повторният търг за продажба на Чифте баня, първият търг на 24-ти април се провали при нулев интерес от купувачи. Началната тръжна цена на банята е малко над един милион лева и не е променена.

Срещу продажбата на Чифте баня обаче се обявиха част от общинските съветници и неправителствени организации, които искат да се отдаде на концесия. Противниците на продажбата на Чифте баня спекулират и са водени от мотиви срещу интересите на общината, коментира кметът Паунов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44