Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест великотърновски села на протест заради дупките по пътищата

БНР Новини
Снимка: Катя Чорова
Хора от Великотърновско протестираха заради лош път. Над 300 души от шест села в общините Павликени и Полски Тръмбеш блокираха за един час пътя, който ги свързва. Те протестираха срещу огромните дупки в техния участък от третокласния път между двата общински центъра.

12-километровото трасе през тези села не е ремонтирано от 15 години, но дупките са проблем не само за тях, а и за около 20 хиляди души в района, стана ясно на протеста, провел се в село Горна Липница. Там в пълна с дъждовна вода огромна дупка 73-годишна рибарка мяташе въдица, а в съседен кратер на платното бе поставена магнолия, дарена от производител на декоративни растения, с инициалите Б.Б.

Пътуват нашите деца, внуци. Всяка заран отиват на училище и се връщат, пътуват линейки, пожарна. Зимата имахме случай, запали се плевня и 40 минути пожарната не може да дойде от Павликени, каза един от протестиращите.

Друг допълни, че всички са потърпевши от лошия път - и бизнеса, и земеделски производители, а фирмите, които зареждат хранителните магазини, отказват ги да зареждат.

Тука може да се мине само със самолет. Имаше случай - джип се обърна, и по една щастлива случайност до ден днешен няма жертва, няма загинал човек. Всички тези хора страдат, че държавата е абдикирала. Като пътят е третокласен и ние ли сме третокласни хора? Все пак тука хората са редовни данъкоплатци и дано да ни чуе държавата този път, надяват се хората. 

С протестен нотариален акт хората дадоха собствеността върху дупките на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44