Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на деня ДФЗ изплаща 103 млн. лв. за застъпени площи на 94 хил. земеделски стопани

Снимка: БГНЕС

До края на деня Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) ще изплати 103 милиона лева за застъпени площи на 94 хиляди земеделски стопани. Сумите са част от пакета за директни плащания, заяви в Каварна министърът на земеделието и горите Десислава Танева:

До края на месец май ще бъдат платени сумите за застъпени площи, там, където са решени по мярка 211, 212 и 214 "Агроекологични плащания". За застъпените площи по преразпределителното плащане сумите ще се доплатят до средата на юни. Това е индикативният график. Освен това, след като бяха изчистени застъпванията, тази година с нови условия при ранкинг на правните основания за всеки от земеделските производители - кандидати по СЕП, ще има и доизчисления, плащане около 1,60 лева на декар за всички по СЕП.

Министър Десислава Танева заяви още, че няма риск за увреждане на тазгодишната реколта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44