Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Многофункционалната открита спортна зона в София трябва да бъде готова през юли

Снимка: БГНЕС

До края на юли в София ще бъде изградена многофункционална открита спортна зона, единствена по рода си у нас. Проектът е на стойност 3 милиона лева. На територия от 24 декара ще бъдат разположени различни спортни площадки - три футболни игрища, тенис кортове, открита площадка за тенис маса, както и игрища за стрийтбол, петанка, пързалка за кънки и хокей.

Комплексът ще разполага с преместваеми трибуни със 150 седящи места, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова:

Проектът се финансира по програма JESSICA. Това е един от проектите, с които общински търговски дружества кандидатстваха и спечелиха, за да можем да подобряваме инфраструктурата на града. Започна строителството на 4-ти март. Получих информации, че  се движат не само в срокове, но и изпреварващо, осем дни преди графика са в момента. Тук ще се провеждат безплатно ученически спортни игри, дейности на района, за да може децата организирано да спортуват тук и разбира се всички хора, които ще могат вечерно време с това осветление до късно да спортуват. Всъщност това е част от парк "Възраждане".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44