Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Област Ловеч със 77 проекта за инвестиционната програма в подкрепа на развитието в България

Област Ловеч ще внесе 77 проектни предложения в Инвестиционната програма в подкрепа развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, погранични, планински и полупланински слаборазвити райони. Проектните предложения са одобрени от областния Съвет за развитие. В тях общините  предвиждат предимно рехабилитация на пътната инфраструктура и ВиК мрежата, подобряване на средата на живот, реновиране на туристически обекти, културни и исторически забележителности и за социални услуги

С най –много проектни предложения е община Угърчин – 17. Община Луковит е направила 16, община Тегетев – 11, община Ловеч - 9, община Летница – 6, община Априлци – 5, община Троян - 4 и община Ябланица – 3. Областната администрация е подготвила 5 проектни предложения. Най-много прогнозни средства е посочила община Тетевн – около 154 милиона лева. Проектните предложения на общините Ловеч и Троян са с прогнозна стойност около 54 милиона лева. Най-малко средства очаква община Ябланица – едва окло 1, 6 милиона лева.

На заседанието на Съвета за развитие е приет и Доклад от Последващата оценка на Областната стратегия за периода 2007-2013.

В края на този месец започва процесът по стратегическо планиране на развитието на социалните услуги в област Ловеч за периода 2016-2020 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44