Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Танева: Съкращенията в Добруджанския земеделски институт не засягат научните работници

Снимка: БГНЕС

Съкращенията в  Селскостопанската академия и в частност в  Добруджанския земеделски институт край Генерал Тошево, не засягат научните работници, а само тези дейности, в които не се прави наука.  До края на годината трябва да се постигне обществено-политически консенсус за структурната реформа, която ще послужи при определянето на бюджета през 2016 година. Така министърът на земеделието Десислава Танева отговори задочно на протестите в Добруджанския институт срещу наложените им 16% съкращения:

В тази концепция сме заложили създаването на три научно-изследователски центъра точно, за да дадем посока на развитието на селскостопанската наука. Считам, че до края на годината трябва да постигнем обществено-политическия консенсус за тази реформа, която концепция, реализирана чрез законодателна промяна да се отрази и при бюджетирането на системата за следващата година и от 2016 тя да функционира на друг принцип, вкл. и самостоятелността на съответните институции. Новият начин за финансиране ще е сигурен тогава, когато се заложи в бюджета за следващата година. Сега говорим за концепция само. И след съответните съкращения заплатите на научните работници, разбира се, че ще останат възможни за плащане.
 
Министърът на земеделието и горите откри фабрика за преработка на рапани в Каварна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44