Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвестър Смаговски беше осъден на 15 години затвор и 200 хил. лева глоба за трафик на наркотици

Петчленен разширен състав на Окръжния съд във Видин постанови присъда от 15 години затвор при първоначално строг режим и 200 хил. лева глоба на полския гражданин Силвестър Смаговски. Той е обвинен, че на 6 септември 2014-а година се е опитал да изнесе през "Дунав мост 2" близо 200 кг хероин в ремаркето на товарния автомобил, който управлявал.

Съдът прие твърдението на прокуратурата, че случаят е особено тежък и с голяма обществена опасност, че става въпрос за канал, съзнателно подготвен за трафик на хероин с висока концентрация и с висока стойност. Намереният наркотик, който се изчислява на близо 32 млн. лева, бе намерен при митническа проверка по метода анализ на риска в ремаркето на товарната композиция, скрит в кашони с хавлиени кърпи от Турция. Съдебният състав не уважи твърденията на адвокатите на  Смаговски, че той е жертва на добре организирана група за разпространение на наркотици в Европа. Адвокат Десислава Трифонова обяви, че присъдата ще бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд:

Считаме, че към настоящия момент тя не е справедлива. Вярваме, че следващата инстанция ще изгради в себе си вътрешно убеждение, че Смаговски е невинен. Аз вярвам в това.

Хванатият наркотик, който се съхранява в склад в Агенция "Митници", ще бъде унищожен. Товарният автомобил, в който беше намерен наркотикът, ще бъде отнет в полза на държавата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44