Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки колоездачи от Ловеч се включиха в обиколка на исторически паметници

В Ловеч десетки любители на колоезденето се включиха в инициативата на сдружение "Зона Ловеч" да обиколят с велосипеди обектите на регионалния исторически музей по повод Европейската нощ на музеите. Участниците в инициативата тръгнаха с велосипедите си от Ловеч за Къкринското ханче. Защо са се включили в Европейската нощ на музеите разказа Анатоли Атанасов:

Правим го, за да обединяваме хора желаещи да карат колелета, да се запознават един с друг, да си организират групови карания. Правим го с цел и да се докоснат до нещо свързано с историята, с културата на нашия град.

Сред участниците в инициативата е и семейство Радкови и двете им деца:

Инициативата е добра и е пример на малките за спорта. Това е спорт за цялото семейство. Много обичам да карам колело. През лятото, като имам свободно време почти само това правя. Спортувам на чист въздух, но най-много ми харесва, когато съм си купил ново колело. Обичам движението, карането на колело, обичам да бъда сред природата. Ходя на село с велосипед.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44