Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов и премиерът на Катар подписаха споразумение за сътрудничество в борбата с престъпността

| обновено на 17.05.15 в 15:58
Автор:
Снимка: BGNES

Междуправителствено споразумение за сътрудничество в борбата с престъпността подписаха премиерът Бойко Борисов и министър-председателят и министър на вътрешните работи на Държавата Катар шейх Абдулла бин Насър бин Халифа Ал Тани, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. На срещата между двамата премиери в столицата на Катар - Доха, арабската държава е заявила интерес към сътрудничество с България в областта транспорта, земеделието и енергетиката. Конкретни параметри за партньорството в отделните сектори ще бъдат обсъдени на предстоящите в понеделник двустранни срещи между ресорните министри.

В присъствието на двамата премиери и водените от тях делегации е било подписано и писмо за проява на интерес за сътрудничество между компаниите „Катаргаз“ и „Булгаргаз“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44