Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Статуята на пролетта във Флоренция беше символично забулена в черно

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Прочутата статуя на пролетта на моста "Света Троица“ във Флоренция се оказа забулена в черно в знак на протест срещу разрушаването на културни паметници в Ирак и Сирия от екстремистите от "Ислямска държава“. Идеята е на общината във Флоренция.

Статуята на пролетта е символ на разрушаването на културното наследство на града по време на Втората световна война. Преди дни и 10-метровата скулптора Гигантът на Апенините на флорентинския творец Джанболоня осъмна в черно - с траурна лента на едната ръка. Това също беше в знак на протест срещу разрушаването на културното и историческото наследство от ислямистите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44