Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Домът на хумора и сатирата в Габрово събира разказвачи на вицове от цялата страна

Разказвачи на вицове и весели истории от всички краища на страната се събират в неделя в Габрово. Домакин на националната среща наддумване "Благолаж“ е Домът на хумора и сатирата.

30 години след първата среща "Благолаж“, Домът на хумора отваря врати за 16-то поред наддумване между разказвачи от цялата страна. Вицовете и анекдотите тази година ще са на тема "Трудът е песен" и "Здравето е най-голямото богатство." Сладкодумци от различни поколения ще се състезават и ще впечатляват публиката с веселите си истории и приказки. Честта на Габрово ще защитават трима шегобийци. Професионална разказвачка от Америка също ще се включи в наддумването, съобщават организаторите от Дома на хумора. Жури ще оценява уменията на сладкодумците и ще връчи голямата награда "Благолаж“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44