Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В писмо до кмета на Силистра от Реформаторския блок изразиха недоволството си от хаоса в града

Снимка: Радио Шумен

6 принципни въпроса отправя силистренската организация на Реформаторския блок в отворено писмо до кмета на града Юлиан Найденов. В писмото реформаторите изразяват недоволство от хаоса в някой квартали на Силистра, причинен от лошата организация на строителните работи по проекта за воден цикъл на града.

Силистра потъна в облаци прах, които покриват домовете и дробовете ни. Трудно е придвижването, затворени са десетки улици, индустриалната зона на града е блокирана и хората трудно се придвижват до работните си места. Липсват сигнализация, обозначения и информация. Автомобилният транспорт е опасен. Настъпил е хаос в града. Това се казва в писмото на Реформаторския блок.

От РБ настояват кметът Юлиян Найденов да отговори на въпросите на гражданите относно организацията на строителните работи и да въведе по-строг контрол и дисциплина. На интернет-страницата на общината всекидневно да се публикува актуална информация за районите със строителни дейности и сроковете за приключването им.

От Блока искат още улиците, по които се работи, да се почистват от праха и да се пръскат с вода, за да не се застрашава здравето и живота на гражданите, а също кметът на общината да прави седмичен отчет на извършеното по проекта и да обявява публично предстоящите дейности. От общината все още няма коментар на писмото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44