Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Габрово гледа делото за смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето ѝ

Днес Габровският окръжен съд ще заседава за пореден път по делото за смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето ѝ. Обвинението е срещу двама лекари – гинеколози от Областната болница в града.

Съдебното следствие по наказателното дело продължава, като днес се очаква да бъде представено заключението на 7 вещи лица, изготвили повторна съдебно-медицинска експертиза. Тя беше допусната по искане на защитата на един от подсъдимите, за пълното изясняване на случая. Според обвинението двамата гинеколози от Областната болница в Габрово са проявили немарливост при изпълнение на служебните си задължения и това e довело до смъртта на 30-годишната майка и новороденото и момченце.

Трагедията се случи през есента на 2013-а година. Бебето почина в Габрово, а родилката издъхна няколко дни по-късно от скоротечен сепсис в Университетската болница в Плевен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44