Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха делото за смъртта на родилка в Габрово

Габровският окръжен съд отложи делото за смъртта на 30-годишната родилка Десислава Манолова и бебето й. Причината е, че липсва експертно заключение, което да изясни обстоятелствата по случая. 

Окръжният съд е изпратил писма до пет болници, за да осигури хабилитирани специалисти в различни области на медицината, които да изготвят допуснатата в предишно съдебно заседание повторна експертиза. Някои от здравните заведения отговорили, че не разполагат с нужните специалисти, а  посочените експерти отказали да участват в изготвянето на заключението, за което е нужно становището на седем вещи лица, за да се изясни случаят с починалата родилка и бебето й. По него са подсъдими двама гинеколози от областната болница в Габрово, които според обвинението са причинили смъртта на повече от едно лице поради немарливо изпълнение на задълженията. 

За формиране на екип от специалисти ще бъде потърсено съдействие от НЗОК и включените в списъка към Софийския градски съд вещи лица. Следващото съдебно заседание е насрочено за 6-и юли.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44