Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Привърженици на управляващата партия в Македония също излязоха на палатки в "защита на демокрацията"

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Ден след като протестиращи срещу премиера Никола Груевски издигнаха палатков лагер в Скопие, привърженици на управляващата партия също излязоха на палатки в "защита на демокрацията".

Симпатизантите на ВМРО-ДПМНЕ издигнаха своеобразен лагер пред македонския парламент като реакция на организирания от опозицията палатков лагер пред македонското правителство срещу управлението на Груевски. Те обявиха себе си като "пазители на демокрацията и волята на избирателите" и казаха, че ще останат пред Собранието, докато не бъде отхвърлена цялостната заплаха от опозицията и Сорос, както определят недоволните от режима на Никола Груевски.

Т.нар. "пазители на демокрацията" в Скопие обявиха, че няма да позволят черни сценарии на развитие в Македония.

Независимите коментатори в Скопие оценяват повече от половинчасовата реч на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски като алиби пред международната общност преди предстоящите в Страсбург преговори с лидера на опозицията Зоран Заев. Срещата в Страсбург се оценява като важна за решаването на политическата криза в Македония, но според известния наблюдател Александър Дамовски Европейският съюз няма толкова дълбока тежест във вътрешномакедонския политически конфликт, тъй като на Скопие не се предоставя перспектива за членство в организацията заради проблема с името, който има Македония със съседна Гърция.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44