Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата проверява за финансови злоупотреби гимназия в Пазарджик

Професионална гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик
Снимка: www.pghht-pz.info
Районната прокуратура в Пазарджик започна провека за финансови злоупотреби в Професионалната гимназия за химични и хранителни технологии. Ще се проверява и за ученици-фантоми.

Проверката е по повод жалба на учители от учебното заведение. В нея те съобщават, че в гимназията има над 19 ученици-фантоми. Факт, който по настояване на ръководството е трябвало да прикриват, за да не се закриват паралеки. Педагозите обвиняват директора Мария Абрашева в лош мениджмънт и в безпринципно и некомпетентно управление на финансовите средства на гимназията. В открито писмо до медиите те съобщават, че работят в утежнен психологически климат и работна атмосфера.

Смятаме, че в резултат на напрегнатата и непродуктивна среда в гимназията ни е предизвикан рязък отлив на ученици, се казва още в писмото, което е подписано от 11 педагози.

В едномесечен срок прокуратурата ще проверява дали в гимназията са извършвани неизгодни сделки и има ли обосновани предположения за длъжностно присвояване от страна на директора Мария Абрашева. Паралелно с това, педагозите настояват за отстраняването на директора от поста ѝ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44