Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Законопроект предвижда Държавна агенция "Разузнаване" да бъде пряко подчинена на премиера

Снимка: БГНЕС

Държавна агенция "Разузнаване" да бъде пряко подчинена на министър-председателя. Това предвижда приетият на първо четене законопроект за Агенцията. Сега тя е на подчинение на президента. 

Държавната агенция "Разузнаване" ще се отчита пред премиера, а председателят й ще се назначава с Указ на президента, по предложение на Министерския съвет.

Задължение на Агенцията е да предоставя еднаква по обем и съдържание информация на председателя на Народното събрание, на президента и на министър-председателя.

Регламентирано е взаимодействието на Агенцията с други органи и ведомства, както и сътрудничеството й с разузнавателните служби на други държави.

Изрично е предвидена забрана за възлагане на Агенцията на задачи от вътрешнополитически характер.

Депутатите удължиха работното си време, за да приемат на първо четене законопроектите за военното разузнаване и за националната служба за охрана.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44