Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отчитат ръст в броя на наетите по трудови договори граждани в Силистренска област

Снимка: БГНЕС

През първото тримесечие на годината в Силистра и областта е отбелязан ръст в броя на наетите по трудови договори граждани, отчита статистиката. В сравнение с края на миналата година, работещите по трудово правоотношение в района вече са с около 10 % повече. В същото време обаче доходите на хората намаляват.

Чувствителен ръст на заетостта се отбелязва в частния сектор - близо 17 на сто повече назначени на работа в сравнение с края на миналата година. Обратното - в обществената сфера заетостта намалява с около процент и половина. Вероятната причина са съкращенията в някои звена на държавната администрация. В сравнение с края на миналата година доходите на живеещите в района са намалели с около 6 % и Силистра продължава да е в дъното на класацията по заплащане, заедно с Видин, Благоевград и Смолян. Средната месечна работна заплата в областта е 600 лева, почти двойно по-ниска от заплащането в столицата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44