Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж, обявен за общодържавно издирване, е нападнал полицай при опит да му състави акт

Снимка: Радио ВИДИН

38-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване, е направил опит да попречи на екип от "Пътна полиция“ в Стара Загора да изпълни служебните си задължения и е нанесъл тежък удар по лицето на един от полицаите. 

Инцидентът е станал в сряда около 19.45 часа на улица "Ген. Гурко“ в Стара Загора. Екипът на "Пътна полиция" е бил на място заради неправилно паркиран автомобил. По време на съставяне на акта за нарушение от ресторант в близост е излязъл криминално проявеният и обявен за общодържавно издирване мъж. Той е влязъл в спор с полицаите и се е опитал да им попречи да извършат задълженията си. Когато полицаите се опитали да употребят сила и да му сложат белезници, той ударил с глава един от униформените и му причинил разкъсно-контузна рана на дясната вежда.

Мъжът е тестван за алкохол и уредът е отчел 1,33 промила. Той е задържан за 24 часа. Криминално проявен се е оказал и водачът на автомобила. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство. Дирекцията на МВР в Стара Загора проверява дали полицейските служители са действали законосъобразно при опита за задържането на въпросното лице.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44