Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветни фигури създават красота и уют в центъра на Габрово

Нови цветни фигури красят центъра на Габрово, парковете и детските площадки в града. Работниците от общинското звено „Озеленяване“ са засадили и дървета, които да подменят старите и изсъхнали стволове.

Засадените 120 широколистни и иглолистни  дървета, близо 2 500 храста, цветя и декоративни треви променят облика на града. Парковете, градините и детските площадки са изпъстрени от многогодишни сезонни цветя. В поддържаните тревни площи обаче не рядко преминават автомобили. От какво още се възмущават озеленителите:
Опитваме се да правим нещо, лошото е, че ги крадат след нас. Може би ако има камери ще се реши проблемът.
Цветният облик на Габрово ще допълнят висящи саксии с цветя, които ще украсят стълбовете на уличните лампи. Пейзажът ще освежат вертикални фигури, покрити с цъфтяща растителност. Предвидено е и засаждане на дървета, храсти и цветя в междублоковите пространства, като живеещите в избраните райони също ще участват.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44