Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сливането на болници ще се разглежда индивидуално за всеки град

д-р Петър Москов
Снимка: БГНЕС

Сливането на лечебни заведения ще бъде разглеждано поотделно и индивидуално за всеки град, обяви в Русе министърът на здравеопазването Петър Москов. За първи път той направи и открита дискусия по проектозакона.

Д-р Москов започна още сутринта поредица от срещи с управителите и работещите в Комплексния онкологичен център и Центъра за психично здраве. Като резултат от разговорите се оформи становището на министъра: 

Нито един, и днес го гарантирах и в двете болници, нито един човек от медицинския персонал няма да бъде съкратен. Нито един. Целта не е съкращение, целта не е пестене на пари. Целта е, ако на вас ви се наложи утре това нещо, да можете да кажете, че правителството ви го е гарантирало. Поемам категоричния ангажимент, че за всяко едно от тези места, където има подобни структури като в Русе специализирани бивши диспансери и многопрофилни звена, ще бъде решаван съобразно логистиката, съобразно структурата на здравната инфраструктура по отделно и индивидуално. Единственото, от което, за десети път го казвам, няма да отстъпя, е че няма да има повече малки феодални царства, които си взимат нещо там, правят нещо, което е ниско разходно и високо доходно, след което взимат парите от Касата, след което вие продължавате да се търкаляте като футболна топка между болници, поликлиники, лични лекари и така нататък.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44