Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първото състезание по планинско колоездене "БАЙКанджии" започва в Априлци

Снимка: 13.eurovelo.bg

В град Априлци започва първото състезание по планинско колоездене "БАЙКанджии".  То се организира от туристическия клуб "Ре Марк" и Младежкия клуб за пешеходен и велотуризъм.

Организаторите на събитието си поставят за цел да съчетаят в една инициатива движение, природа, емоция и креативност. Дължината му е 33 км и вече е проверена от колоездач.

Искаме след състезанието природата да остане чиста, казва Деница Николаева от Младежкия клуб по пешеходен и велотуризъм. Клубът се обявява срещу пластмасовите чашки за кафе и вода, кутиите за храна и найлоновите торбички за еднократна употреба.

Регистрацията, която започна в София, Троян и Априлци ще продължи на площада в Априлци до началото на състезанието в 10 часа. Керамичните купи за победителите са изработени от талантливите керамици от Априлци Ивайло Иванов и Ирина Вачкова. Тези, които няма да участват във велосъстезанието, ще могат да се включат във фотоконкурса за най-атрактивна снимка от състезанието. Доброволци от местните структури на Червения кръст при нужда ще помагат на състезателите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44