Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В българското училище в Ню Йорк създават детска песен за лесно запомняне на буквите

Влада Томова, Меглена Запрева и децата от Млади български гласове - Ню Йорк (Young Bulgarian voices NY)
Снимка: Стоимен Василев

Децата в Съединените щати научават азбуката много лесно и още много преди да са тръгнали на училище. Някой е превърнал азбуката във весела детска песничка, която се запомня непринудено и лесно.

В българското училище в Ню Йорк решават, че българските букви също заслужават и могат да бъдат изпяти по подобен начин. С това се заемат певицата Влада Томова и учителката Меглена Запрева. Джаз изпълнителката Влада написва текста и музиката, а преподавателката Меглена прави анимацията на буквите. Децата в училището в Ню Йорк стават първите изпълнители на най-новата песен за буквите.

Повече за българското образование в Ню Йорк можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44