Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сто бели гълъба полетяха в небето над Стара Загора на 24 май

Снимка: Венелина Попова
С издигането на националния флаг започна Деня на българската просвета и култура в Стара Загора и продължи с празнично шествие по централния булевард „Цар Симеон Велики“ и открита сцена за малките таланти на града. Хиляди граждани в празнично настроение, с цветя и знаменца, изпълниха площада пред общината и улиците в централната градска част на града.

Под звуците на "Питат ли ме дей зората" сто бели гълъба полетяха в небето, заедно с буквите от българската азбука, окачени на разноцветни балони, освободени от ръцете на малките "Траянци". 

"Върви, народе възродени" и химнът на Република България, изпълнени от представителния Общински духов оркестър и хора на Държавна опера Стара Загора, която тази година празнува 90-годишен юбилей, дадоха начало на общоградското тържество в областния град. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44