Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

24 май е и празник на Благоевград

Празникът ще завърши с концерт на East 17

135 години Солунска гимназия честват в Благоевград
Снимка: Кети Тренчева

От паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната хуманитарна гимназия - бивша Солунска тръгна празничното шествие в Благоевград. 

Дворът на училището, което отбелязва своя патрон и 135 години от създаването на мъжката българска гимназия в Солун, беше изпълнен с бивши и настоящи възпитаници на гимназията, общественици, представители на  местната и държавна власт. Жаждата на  българите за знание и преклонение пред просветителите е опазена в десетилетната традиция на благоевградчани точно тук да поставят началото на най-духовния празник, който е и ден на Благоевград.

Два лъча от всички училища преминаха през централните улици на областния център и манифестираха на площада пред общината, където започна празничният концерт, подготвен от ученици.

Стотици абитуриенти ще дефилират и тази вечер пред родители, близки и приятели, преди да започне традиционния им бал. С концерт на култовата група от 90-те години East 17 ще завърши празникът на Благоевград.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44