Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сливен ще съди строителни фирми за незавършени обекти

Кметът на Сливен Кольо Милев
Снимка: www.sliven.bg

Община Сливен си иска по съдебен път предоставените на строителни фирми аванси в края на предходния мандат за реконструкция на няколко обекта от инфраструктурата на града. Обектите и до днес не са завършени.

В ход е съдебна процедура срещу фирмата, ангажирана с дългоочаквания пробив на ул. "Раковска", тъй като срокът за завършването му е изтекъл отдавна, а почти нищо по инфраструктурата не е направено. Договорът за пробива е прекратен. Заведена е искова молба за връщането на аванса. 
Същата процедура е в ход и за неосъществената реконструкция на бул. "Хаджи Димитър". И там казусът с изплатените аванси, срещу които не е отчетена работа, е предаден на съдебните органи. 
Общината има сключени и други договори с неотчетени аванси и за тях, за да бъдат защитени интересите ѝ, също текат съдебни процедури, посочи кметът Кольо Милев. Общинското ръководство информира, че делото за ползването без наем на бивши военни имоти от привилегировани строителни фирми, вече е спечелено.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44