Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млекопроизводителите ще получат през юни помощта по схемата "Де минимис"

Снимка: Радио Шумен

Изпълнителният директор на Държавния фонд "Земеделие" Румен Порожанов съобщи във Велико Търново, че утре ще бъдат взети решения за общия бюджет по схемата "Де минимис" в млечния сектор. На заседанието на Управителния съвет се очаква да бъдат определени плащанията за глава животно:

Предстои да имаме Управителен съвет, на който да разгледаме плащанията за "Де минимис" в този сектор и това, което предполагам, ще бъде взето на 99% - 100 лева на крава или бивол и по 7 лева на овца или коза. В рамките на "Де минимис" близо 20 млн. ще бъдат средствата, които ще бъдат заделени в говедовъдство и биволовъдство и 7 млн. лева в овцевъдство и козевъдство. Основният проблем в този сектор е сривът на цените, падането на млечните квоти. Така че това е единствената допустима помощ, която може да се направи и тя ще бъде разплатена в месец юни.

Във Велико Търново Румен Порожанов откри център за обучение на служителите от Държавния фонд "Земеделие". Модерната база ще бъде използвана за подготовката и на експерти от всички структури на Министерството на земеделието в страната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44