Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зачестиха случаите на телефонни измами в Стара Загора

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов организира днес среща с районните прокурори, началниците на Районните полицейски управления и ръководството на Областната дирекция на МВР по повод зачестилите случаи на телефонни измами в областта. Пред „Хоризонт“ Дичо Атанасов заяви, че самият той е бил обект на опит за подобна измама.

В последните месеци телефонните измамници са станали нагли и агресивни, започнали са да звънят на граждани и през нощта. От началото на годината са образувани 58 досъдебни производства за подобни случаи, за десет дни са разкрити и заловени четирима извършители на престъпното деяние. Окръжният прокурор посочи, че всички задържани са само изпълнители на поръчките.

На срещата днес участниците ще обсъдят мерки как да стигнат до поръчителите и организаторите на престъпните групи. По време на разпитите заловените телефонни измамници никога не посочвали имената на хората, които ги наемат, и твърдели, че го правели, за да изкарат малко пари. За подобни деяния Наказателният кодекс предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44