Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Укрепват се свлачищата в Раково и Сотиря

Кольо Милев
Снимка: www.sliven.bg

Общината в Сливен работи по проекти за укрепване на свлачищата в селата Раково и Сотиря, където беше обявено бедствено положение. Трето свлачище по презбалканския път от Сливен за Котел през Ичера затормозва движението вече трети месец.

Обявихме бедствено положение в двете села, за да спазим процедурата за подготовка на проекти за укрепване на района, заяви кметът на Сливен, Кольо Милев. Екип на "Геозащита" е направил огледи и са взети най-неотложните мерки. Последното активирано свлачище в Сотиря наводни една четвърт от селото и застраши кметство, училища, детска градина и 20 имота. 
На място обследваха самото свлачище. Имаме снимки и предписания. Сега в момента се изготвя проекта, с който ще кандидатстваме в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за финансиране. Обследвани са и от комисия от общината къщите, какви повреди имат. За свлачището в Раково вече има изготвен проект.
Пътят от Сливен за Котел през село Ичера е затворен трети месец, поради активирано свлачище в местността Джендема. С проекта за ремонта му е ангажирано Окръжното пътно управление, защото пътят е от републиканската пътна мрежа. Кметът обеща съдействие ремонтът да стане по-бързо: Тъй като това е единствената връзка с община Котел през Балкана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44