Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проведе се традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно социално положение

Снимка: БГНЕС

Традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно социално положение се проведе в резиденция "Бояна". Президентът Росен Плевнелиев увури зрелостниците, че държавата ще бъде с тях в плановете и стремежите им.

Преди това държавният глава посрещна младежите в Националния исторически музей, където се състоя официалната част от церемонията. За първа година Министерството на труда и социалната политика е партньор в инициативата "Подкрепи една мечта".

Специално се обръщам към вицепремиера Калфин. искам да благодаря пред всички вас за неговата роля като доказан политик на българската и европейската сцена за пенсионната реформа в България, която засяга всички нас, включително и вас, скъпи млади хора, заяви държавният глава и зарадва зрелостниците, че тези, които бъдат приети във висше училище, ще получат еднократна финансова подкрепа, предоставена от дарителите.

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин насърчи абитуриентите:

Вие да имате увереността, че животът ви зависи от вас. Удовлетворението да знаеш, че държиш в ръцете собствената си съдба, е нещо, което искрено пожелавам на всеки един от вас.

"Наша обща работа е да няма деца, останали без родители", заяви заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов:

Някои от вас ще кажат: "Да, господин Каменов, на Вас Ви е много лесно там с костюма, дето сте се изперчили и ни говорите високопарно!". Е, да, ама не, мили момичета и момчета. Защото точно реди 16 години аз бях там отзад. Тогава дори нямах обувки, бях с маратонки на моя бал, с едни скъсани маратонки и бях същият като вас.

Четиресет и девет деца искат да продължат образованието си във висше училище, а 83 имат желание да започнат работа. Над 70 зрелостници вече имат профили, предоставени на работодатели.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44