Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посетителите на исторически и културни обекти в Търговище - 60% повече за една година

Снимка: Радио Шумен

Туристите, които посещават исторически и културни обекти в Търговище, са се увеличили с 60 процента само за година. Това беше обявено на регионален туристически форум.

Във форума вземат участие близо двайсет туроператори и представители на общини от Североизточна България. Целта е да се подобрят контактите между отделните институции в изработването на общи туристически маршрути, каза председателят на местното туристическо сдружение Тодор Янакиев и допълни:

Вече имаме много сериозно попълнение в нашата област, където можем да направим един много качествен туристически пакет и да развиваме туристически продукти на нашата територия.

Подобряването на инфраструктурата в региона на Търговище е основна причина за увеличаване на туристическия поток, обясни кметът на общината доктор Красимир Мирев:

Ние сме един от малкото градове или общини, които имат такава добра леглова база, голям брой хотели, добре поддържани.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44