Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Окръжния съд в Ловеч ще се гледа делото срещу обвинения за катастрофата край Луковит

В Окръжния съд в Ловеч ще се гледа делото срещу мъжа, обвинен в предизвикване на катастрофата край Луковит, при която загинаха трима младежи от Плевен. Инцидентът стана на 5-и май миналата година на главния път София  Русе.

На днешното заседание трябва да бъдат разпитани последните свидетели и вещи лица. Сред тях е и Албена Исаева, която е пътувала в автомобила на обвиняемия в предизвикване на катастрофата Хюриет Сюлейманов. След като му беше наложена мярка "домашен арест", Сюлейманов се укри и, според представена в съда справка от Областната дирекция на МВР в Разград, е напуснал страната в началото на февруари, и по последни данни се намира в Германия. Обвиняемият не се яви за даване ход на делото и то се гледа задочно. Ако днес съдът приключи с разпитите, се очаква да бъде произнесена и присъда. От прокуратурата представиха безспорни доказателства, че Сюлейманов е предизвикал катастрофата.

През изминалото денонощие в страната са станали 19 тежки катастрофи, с един загинал и 22 ранени. Един с опасност за живота.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44